loading

Voeding

Bij de ziekte van Parkinson kan het eten en drinken op den duur moeizamer gaan verlopen. Dit kan veroorzaakt worden door de Parkinsonmedicatie maar ook door het ziekteverloop. Klachten die vaak voorkomen zijn verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, misselijkheid, obstipatie (verstopping), smaak- en reukverlies en gewichtsverlies.

Herkent u een of meerdere van bovenstaande klachten? Dan is het fijn om deskundig advies te krijgen van een Parkinson diëtist. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van alle voedingsgerelateerde klachten bij Parkinson waarbij uw wensen en voorkeuren centraal staan.

Samen met u bekijkt de Parkinson diëtist uw voedingspatroon en geeft praktische tips en adviezen om kleine aanpassingen in uw voedingspatroon aan te brengen. Dit dieetadvies wordt individueel voor u opgesteld rekening houdend met gezonde voeding bij Parkinson, uw eiwitinname, de hoeveelheid energie die u nodig heeft en andere aspecten zoals vezelgebruik.

Hierbij werkt de diëtist intensief samen met de andere professionals binnen het team met maar één doel; het verminderen van uw klachten om zo uw kwaliteit van leven te verbeteren.

U kunt de diëtist bezoeken in de praktijk maar zij komt ook bij u thuis als hier de voorkeur naar uitgaat.